Редактор: кадър БНТЛесно можем да се плъзнем по образователния популизъм, първо

...
Редактор: кадър БНТЛесно можем да се плъзнем по образователния популизъм, първо
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Изпитите мотивират учениците да учат, не трябва да ги отменят

Редактор: 

кадър Българска национална телевизия

Лесно можем да се плъзнем по просветителния популизъм, първо да отменим изпитите, националното външно оценяване, след това да отменим отсъствията и най-после да отменим образоването. Това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев на брифинга на НОЩ.

Той съобщи, че изрично е срещу анулацията на националното външно оценяване, което се желае от разнообразни организации и се поддържа и от омбудсмана. „ Общественият бранител би трябвало да прави разлика сред интереса на жалбоподателите и публичния интерес. Отмяната на изпитите не е в публичен интерес “, сподели още министърът.

Вълчев изясни, че изпитите стимулират учениците да учат и по тази причина не трябва да се анулират. Той добави, че на националното външно оценяване не би трябвало да се гледа като на някакво наказване, а като на средство да се установя дефицитите в образованието. Според министъра няма закъснение от материала към този момент, само че в случай че такова има, някои тематики могат да отпаднат от изпитния материал.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР